Slättåkra IF

Referat: BK Walldia - Slättåkra IF

Walldia – Slättåkra i Div 7 södra

Serie ettan mot jumbolaget i serien, det kan väl bara sluta på ett sätt? Ja det kan det, det fanns inget som helst tvivel om vilka som var starkast denna afton.
Direkt efter avspark fick Walldia sin första chans, när Eken kom helt solo med motståndar- målvakten, sin vana trogen gör nästan aldrig Eken mål på sina första chanser, han måste så att säga chansa in sig. Faktiskt var det så de första tio minuterna att det var gästerna som stod för det mesta bollinnehavet, och fick också till ett par skott som dock inte beredde Jonte i Walldiakassen några besvär. Eken stack emellan med
ytterligare en solochans utan utdelning.
Walldia kom fram bra på kanterna - speciellt på högerkanten och Andreas Malmström var inblandad i mycket på den kanten. I 13 min var det dags för hemmaledning, efter en bra rusch av Malmström där han lägger fram bollen till Eken som ”väggar” tillbaka med en klack så att Malmström får fria gatan och kan prickskjuta 1-0 i bortre burgaveln.
Nu spelade Walldia stundtals bra dock varvat med perioder där det blev för mycket avgörande bollar och ”one man show” på sina håll.
Packi har gjort en del mål under året men frågan är om inte frisparken han slår in efter 26 min tillhör de snyggaste, Walldia har fått frispark lite till höger från ca 25 m, perfekt för en vänsterslägga som Packi är innehavare av, han drar dit bollen stenhårt alldeles intill målvaktens högra stolpe fram till 2-0. Sen var resten av halvleken en kavalkad av chanser.
3-0 4 minuter senare genom en lång frispark från höger slagen av Malmström som Packi snyggt skarvar in. Sen var det dags för ”Green show” en stund, 4-0 och 5-0 avslutade halvleken genom två identiska ruscher av Johan där han snurrade upp ett antal motståndare innan han enkelt satte bollen i nät. Emellan 4:e och 5:e målet måste det nämnas att Packi fick till ett skott från långt håll som träffade ribbkrysset, det hade blivit årets mål om det gått in, speciellt som det avlossades med Packis vanligtvis trubbigaste vapen, nämligen hans HÖGERFOT!!!
I andra halvlek hade Walldia bytt in en del nya spelare, bl.a hade Sigge Shabani utgått efter att han slagit upp sin lårskada han fick i förra matchen, in kom Marcus Pettersson och inledde målskyttet i andra halvlek redan efter 2 min då han sprang sig fri efter ass. av Packi och ökade på hemmaledningen till 6-0.
Nu kom hemmapojkarna in i en bra period där man lät bollen göra jobbet och slutade att
transportera densamma långa sträckor det gjorde att motståndarna inte hann med i svängarna utan stundtals stod som rundningsmärken i den blöta lerjorden på Wallevi, dessutom fick Slättåkra en spelare utvisad efter att han fått sitt andra gula kort för dagen.
4 min 7-0 som Green lobbar in efter ass. av Packi.
10 min 8-0 Packi från långt håll efter ass. av Palmen.
Sen var det dags för ”Eken kavalkad”. Han gör 4 mål på 6 minuter tre av dem efter inlägg från högerkanten, 9-0 efter ett snyggt inlägg av Robban Andersson, 10-0 en repris av 9-0, Robban inlägg - Eken målar, 11-0 inlägg från höger denna gång av Green, och slutligen 12-0 denna gången höll sig Eken framme och slår in en retur från målvakten efter att Simon Walldèn kommit loss på vänsterkanten och avlossat ett skott. Gästerna slutade aldrig att spela trots sin hopplösa situation utan försökte hela tiden så gott dom kunde, det skulle också ge utdelning i 25:e min ,Walldia spelade i detta skedet inte speciellt bra, utan det var mycket oorganiserat och som en följd gick man bort sig i mittförsvaret så att en bortaforward fick chansen och lyckades lobba över Jonte i mål som står lite långt ut - fram till en reducering 1-12, att hoppet tändes för gästerna är väl kanske att ta i. De sista 20 minuterna var inte bra, i 40 min fick Walldia en straff sedan Derek gått omkull i straffområdet där han befann sig eftersom han fått förtroendet att spela forward de sista minuterna, Jonte får chansen att slå straffen han gör det dock inte bättre än att gästernas kämpande målvakt kan rädda.
Jonte blev nog lite frustrerad över straffmissen och när han sen är ute och dribblar på motståndarnas planhalva!!! i slutminuterna är sinnet nära att rinna på honom då han får en tryckare av en motståndare, tur var nog att domaren blåste av kampen några sekunder senare.
Målkavalkad på Wallevi och årets hittils största seger var vad de få åskådarna på Wallevi fick uppleva denna sensommarkväll, hur kan det nu komma sig att så få åskådare dyker upp till matcherna? Är resultaten för förutsägbara i denna ojämna serie eller vad kan det bero på? Mål blir man i alla fall serverade och det är ju det man vill se eller hur alla Vallbergabor.